Co je dry hit a jaké jsou jeho příznaky?

Vaping se stal oblíbenou alternativou pro ty, kteří chtějí přestat kouřit tradiční cigarety. Jedná se o proces, při němž se inhaluje pára zahřátého liquidu, který obsahuje nikotin a další příchutě. Přestože je vaping obecně bezpečnější než kouření, stále může dojít k nežádoucím účinkům, jako je dry hit.

Co je to dry hit?

Co je to dry hit?

Dry hit je situace, kdy je při vytváření páry nedostatek kapaliny, která má být odpařována. Namísto toho dochází k hoření vaty a případnému kouření nespáleného liquidu. Výsledkem je nepříjemná chuť, podráždění v krku a nedostatečná produkce páry.

Příznaky dry hitu

Dry hit lze rozpoznat podle několika příznaků, které se objevují při inhalaci:

  • popálení a podráždění v krku – jedním z nejčastějších příznaků dry hitu je nepříjemné popálení a podráždění v krku, při inhalaci dry hitu se pára stává horkou a dráždivou, což vede k nepohodlí a bolesti v krku,
  • nepříjemná chuť – dalším příznakem je nepříjemná chuť při inhalaci, namísto požadované příchutě liquidu se vyskytuje hořká, popelavá nebo spálená chuť, která je důsledkem spálení vaty,
  • nedostatečná produkce páry – jedním z dalších příznaků dry hitu je nedostatečná produkce páry, při normálním vapingovém zážitku se očekává, že při inhalaci bude vytvářeno dostatečné množství páry, při dry hitu se však v důsledku nedostatku kapaliny pára vytváří méně nebo vůbec, což výrazně snižuje požitek z vapingu a může způsobit frustraci u uživatele.

Věřím, že se mi podařilo blíže objasnit, co je to dry hit a jak poznat jeho příznaky. V dalším článku se dočtete, jak předejít těmto nežádoucím účinkům, které způsobuje dry hit.

Tento článek napsal Mauricio Pavlík

V minulosti jsem vlastnil trafiky a eshop ecigarko.cz, který jsem úspěšně prodal. Ale nedalo mi to spát. Stále jsem se zajímal o svět vapingu, především však o jednorázové e-cigarety. Proto jsem vytvořil nový projekt. V mých článcích se vám budu snažit předat srozumitelné informace a podělím se s vámi o zajímavosti z oblasti e-cigaret.

Používáme ověření věku Adulto