Jak jednoduše rozeznat fake vs real Elf Bar?

Jak jednoduše rozeznat fake a real jednorázové e-cigarety Elf Bar? Nejjednodušším způsobem je naskenování QR kódu, který je na balení e-cigarety Elf Bar. Po otevření dojde k přesměrování na stránky výrobce elfbar.com. Originál má unikátní kód, proto pokud vidíte, že došlo k většímu počtu ověření, je velice pravděpodobné, že se jedná o fake Elf Bar.

jak-jednoduse-rozeznat-fake-vs-real-elf-bar-cigaretu

jak-jednoduse-rozeznat-fake-vs-real-elf-bar-overeni-produktu

Fake a real jednorázové e-cigarety Elf Bar

Jednorázové cigarety Elf Bar se v současné době stávají čím dál větším hitem a tím pádem velmi zajímavým prodejním artiklem. Bohužel se na této vlně chce svézt mnoho nově vzniklých firem a podvodníků. Na českém trhu se čím dál častěji objevují chybně označené a neregistrované originály těchto e-cigaret či dokonce kopie, které jsou v mnoha případech pro laika na první pohled nerozpoznatelné od originálu. S ohledem na časté dotazy Vašich koncových zákazníků, proč se dají koupit Elf
Bar s 1500 potahy levněji, než u Vás Elf Bar se 600 potahy, jsem níže sepsal několik bodů, díky kterým lze rozeznat originál od kopie.

 

Všechny možnosti rozeznání originálu Elf Bar od kopie

1. Rozeznání pomocí naskenování QR kódu

Jak už bylo řečeno výše. Nejlepší cestou identifikace je naskenování QR kódu na krabičce pomocí telefonu.

 jak-jednoduse-rozeznat-fake-vs-real-elf-bar-overeni-produktu 

Originál Elf Bar

QR Code originální jednorázové e-cigarety Vás nasměruje na oficiální a jediné stránky výrobce (www.elfbar.com), kde dojde k ověření konkrétní jednorázové e-cigarety s počty jejího ověření (v tomto případě pouze 1krát). To znamená, že tento QR Code byl použit pouze 1krát.

Kopie Elf Bar

QR Code Vás nasměruje na neoriginální stránky (www.elfbar-tech.com), kde dojde k ověření e-cigarety s počty jejího ověření (v tomto případě 412krát). To znamená, že QR Code byl použit více jak 412krát, je prokopírován na jiných jednorázovkách, a tudíž se jedná o FAKE.

2. Překontrolujte si papírový obal a základní informace na něm

V rámci legislativy EU musí být veškeré informace v daném jazyce pro danou zemi (pro nás tedy v češtině).

jak-jednoduse-rozeznat-fake-vs-real-elf-bar-porovnani-krabicek-2

jak-jednoduse-rozeznat-fake-vs-real-elf-bar-porovnani-krabicek

Originál Elf Bar

Musí obsahovat v českém jazyce veškeré složení látek, objem tekutiny, parametry, informace o nebezpečí, varovné symboly a nálepky, slepecký trojúhelník, UFI kód, a hlavně dovozce či distributora.

Kopie Elf Bar

Zpravidla nemá žádné popisky v češtině a pokud ano, některý z nich chybí. Většinou papírový obal e-cigarety neobsahuje varovné symboly v rámci EU, slepecký trojúhelník, UFI kód.

3) Porovnání chuti a výdrž baterie (počet potahů) 

  jak-jednoduse-rozeznat-fake-vs-real-elf-bar-1500 
  

Originál Elf Bar

Chuť originálu je stálá a plnohodnotná. U počtu potahů záleží na tom, jak dlouhé potahy člověk vytváří. Je rozdíl, zda potáhnutí trvá 1–2 nebo 3–4 sekundy. Je logické, že při delším potáhnutí kapalina rychleji ubývá a stejně tak se i baterie rychleji vybíjí. 600 potažení je napočítáno při 1–2sekundovém potahu. 

Kopie Elf Bar

Chuť neoriginální e-cigarety je oproti originálu odlišná, zastřená a jakoby utažená, tak aby se požadovaný počet potahů přiblížil udávané hodnotě na obalu. Počty potahů neoriginálních e-cigaret jsou však ve skutečnosti při 1–2sekundovém potahu někde okolo 200–400 potažení.

 

S jakými jednorázovými e-cigaretami Elf Bar se můžete setkat?

1. Originál, ale špatně označený nebo chybně registrovaný

Díky velké poptávce po Elf Bar se mnoho nově vzniklých firem rozhodlo svézt na této vlně a prodávat velkoobchodně Elf Bar. I když jde o originál, tyto firmy většinou nemají žádné povědomí o legislativních kritériích. Nějakým způsobem se dostanou k Elf Bar, pouze přeloží bezpečnostní listy do češtiny, polepí krabičky českými popisy (někdy ani to ne), které okopírovali z jiného balení, jež někde viděli a mají pocit, že je to takto v pořádku. Při případné kontrole hygieny nebo ČOI se na tyto věci samozřejmě přijde, protože nesouhlasí různé identifikátory, které my jako distributoři máme. V tu chvíli je v problémech i obchodník, který takové balení prodává na maloobchodním trhu, i když to koupil od české firmy s vědomím, že je vše v pořádku. Bohužel vina padá na všechny články v řetězci (distributora, velkoobchod i obchodníka). Z tohoto důvodu se určitě vyvarujte nákupu Elf Bar od firem, které neznáte, i když Vám budou tvrdit, jak mají vše v naprostém pořádku.

2. Neoriginální Elf Bar

Dle TPD nesmí mít jednorázová e-cigareta více jak 2 ml náplně, což odpovídá maximálně 600–700 potahům. Prodávané Elf Bar, které mají 1500 nebo 2000 potahů, proto rozhodně nejsou originálem. Je to na první pohled zřejmé už jen z toho počtu potahů. Padělatelé sice na neoriginálu mají uvedeno 2ml, aby to hned nebilo do očí, ale tak to samozřejmě není. Buď jednorázová e-cigareta obsahuje opravdu 2 ml náplně, ale pak nemůže mít 1500 potahů nebo může mít až 1500 potahů, ale potom to neodpovídá obsahu uvedenému na krabičce. Výrobce opravdu vyrábí Elf Bar s 1500, 2000 či 5000 potahy, ale na krabičce i v bezpečnostním listu je uvedeno 3,8 ml nebo 4,2 ml náplně, tyto produkty se však nemohou prodávat na evropském trhu.

Kompletní přehled, jak poznat originál od kopie, uvádím výše. Více se originalitou zabývejte pouze u Elf Bar 600, protože když se na evropském trhu setkáte s Elf Bar 1500, 2000 či 5000, nemusíte zjišťovat žádné další informace, jelikož je 100%, že se nejedná o originál.

Doufám, že Vám tento přehled pomůže se v této problematice více zorientovat.

Máte-li zájem o originální jednorázové cigarety Elf Bar? Není nic jednoduššího než si originál objednat u nás.

Tento článek napsal Mauricio Pavlík

V minulosti jsem vlastnil trafiky a eshop ecigarko.cz, který jsem úspěšně prodal. Ale nedalo mi to spát. Stále jsem se zajímal o svět vapingu, především však o jednorázové e-cigarety. Proto jsem vytvořil nový projekt. V mých článcích se vám budu snažit předat srozumitelné informace a podělím se s vámi o zajímavosti z oblasti e-cigaret.

Používáme ověření věku Adulto