Jak poznat zkažený e-liquid?

Pokud jste milovníkem vapingu, pravděpodobně víte, jak důležité je pro maximální chuťový zážitek používat čerstvý a kvalitní e-liquid. Většina výrobců uvádí, že náplň do elektronických cigaret by měla být použita nejpozději do dvou let od data výroby. Některé náplně se však mohou zhoršit rychleji, proto je důležitá pravidelná kontrola. Jak poznáme, že je e-liquid zkažený? V tomto článku se podíváme na několik faktorů, které vám pomohou určit, zda je váš e-liquid po expiraci stále použitelný.

jak-poznat-zkazeny-eliquid

Změna barvy e-liquidu

Jedním z nejjasnějších znamení zkažené náplně do elektronických cigaret je změna barvy. Může se stát, že e-liquid ztmavne nebo se jeho barva začne měnit na oranžovou, hnědou či dokonce černou. Tento proces může být způsoben oxidací, která nastává ve chvíli, kdy se eliquid vystavuje vzduchu nebo světlu. Pokud vidíte, že se barva e-liquidu jakýmkoliv způsobem změnila, je pravděpodobné, že je zkažený a není vhodný pro další vapování.

Vybrat si nový e-liquid. 

Ztráta chuti e-liquidu

Dalším znakem zkaženého e-liquidu je ztráta chuti. Pokud máte pocit, že e-liquid ztratil nebo změnil jakýmkoliv způsobem svou chuť, zpozorněte. Může to být důsledkem expirace e-liquidu, nevhodným skladováním, nebo použitím špatných ingrediencí.

Vybrat si nový e-liquid. 

Nežádoucí chutě a zápachy e-liquidu

Zkažený e-liquid může nejen ztratit nebo změnit chuť, ale také nepříjemně zapáchat. Pokud váš e-liquid zapáchá nebo chutná jako plesnivý chléb, zkažené vejce, nebo dokonce jako hořká káva, je to znamení, že byste jej měli okamžitě vyhodit.

Vybrat si nový e-liquid.

Změna konzistence e-liquidu

Změna konzistence e-liquidu může být také způsobena jeho zkažením. Pokud se e-liquid stane silnějším, nebo se objeví náznaky sraženin či bublinek, může to být znamení, že je zkažený. V takovém případě byste měli e-liquid okamžitě vyhodit.

Vybrat si nový e-liquid.  

Účinky na zdraví

Používání zkaženého e-liquidu může mít negativní vliv na vaše zdraví. V závislosti na typu zkaženého e-liquidu mohou být účinky různé. Pokud e-liquid obsahuje škodlivé bakterie nebo plísně, může způsobit problémy s trávením či infekci. Jestliže si po vapování e-liquidu všimnete jakýchkoli příznaků, jako jsou bolesti hlavy, nevolnost nebo závratě, může to být způsobeno zkaženým e-liquidem. Takový e-liquid přestaňte ihned používat a v případě přetrvávajících obtíží navštivte lékaře.

Když si nejste jistí, zda je e-liquid zkažený

Pokud e-liquid běžně používáte a začnete pozorovat nějakou anomálii v barvě, chuti či zápachu, pak se e-liquidu raději zbavte. A vybrete si nový e-liquid z naší nabídky. Jestliže jste v užívání e-liquidu nováčkem, máte jej poprvé a nejste si jistí, zda e-liquid není zkažený, poraďte se se zkušeným vaperem. Můžete kontaktovat i nás, rádi vám poradíme.

 

Tento článek napsal Mauricio Pavlík

V minulosti jsem vlastnil trafiky a eshop ecigarko.cz, který jsem úspěšně prodal. Ale nedalo mi to spát. Stále jsem se zajímal o svět vapingu, především však o jednorázové e-cigarety. Proto jsem vytvořil nový projekt. V mých článcích se vám budu snažit předat srozumitelné informace a podělím se s vámi o zajímavosti z oblasti e-cigaret.

Používáme ověření věku Adulto