Vapování elektronických cigaret v těhotenství

V dnešní době se elektronické cigarety těší stále vetší oblibě a stávají se čím dál oblíbenější alternativou k tradičním cigaretám. 

O vapování elektronických cigaret v těhotenství se vedou diskuze a spory již několik let. Zatímco někteří tvrdí, že je používání elektronických cigaret během těhotenství bezpečná alternativa ke kouření, jiní varují před nebezpečím pro matku i nenarozené dítě. Pokud jde o zdraví těhotných žen a jejich dětí, neexistuje žádná bezpečná úroveň nikotinu, proto je nejlepší se jakékoliv podobě nikotinu během těhotenství vyhnout. Možným řešením je vapování e-liquidu a jednorázových elektronických cigaret bez nikotinu. 

muze-zena-v-tehotenstvi-vapovat

Nedělejte radikální změny

Obecně lékaři nedoporučují dělat v těhotenství radikální změny, které by byly pro tělo velkým šokem. Pokud kouříte klasické cigarety a zjistíte, že jste těhotná, nepřestávejte s kouřením ze dne na den. Vaše tělo je na nikotinu závislé a bude se bránit, v celkovém důsledku pak můžete svému plodu uškodit ještě více. Nejlepším řešením je přestat kouřit postupně ještě před plánovaným těhotenstvím, pokud to už nestihnete, přestaňte postupně kouřit ve chvíli, kdy těhotenství zjistíte. 

Řešení pro ženy v těhotenství

Existuje jednoduchý postup, který bychom doporučili aplikovat těhotným ženám. Pokud je žena kuřačka klasických cigaret, je lepší přejít na nikotinové elektronické cigarety, které nepřivodí abstinenční příznaky a nevyplaví toxické látky v těle. Lékaři uvádějí, že kouření klasickcých cigaret je o 95 % škodlivější než vapování elektronických cigaret.

V případě, že žena kouří elektronické cigarety s obsahem nikotinu, je dobré přejít na beznikotinové e-liquidy a elektronické cigarety bez nikotinu. E-liquidy a elektronické cigarety bez nikotinu neobsahuji toxické látky a lze je tedy považovat za neškodné. 

Může tedy žena v těhotenství vapovat?

Ano může, ale měla by využít e-liquidy a elektronické cigarety bez nikotinu. Rozhodně by neměla dělat radikální kroky, které nejsou pro tělo prospěšné a měla by postupně přejít od nikotinových náplní na beznikotinovou alternativu. 

 

Tento článek napsal Mauricio Pavlík

V minulosti jsem vlastnil trafiky a eshop ecigarko.cz, který jsem úspěšně prodal. Ale nedalo mi to spát. Stále jsem se zajímal o svět vapingu, především však o jednorázové e-cigarety. Proto jsem vytvořil nový projekt. V mých článcích se vám budu snažit předat srozumitelné informace a podělím se s vámi o zajímavosti z oblasti e-cigaret.

Používáme ověření věku Adulto