Jak správně vapovat

V dnešní době je zdravý životní styl pro mnoho lidí velmi důležitý, což se samozřejmě dotýká i zlozvyků. Není tedy divu, že kouření klasických cigaret, založené na spalování tabáku, už pro mnoho lidí není in, a tak hledají zdravější alternativy.

jak-spravne-vapovat

 Užijte si vapování pomocí správných technik na maximum. Pojďme se společně podívat, jak jednorázovou elektronickou cigaretu využívat a čeho se naopak vyvarovat. 

1.      Buďte trpěliví

Pokud s jednorázovými elektronickými cigaretami teprve začínáte, věřte, že cvik z vás udělá mistra. Neočekávejte zázraky hned po prvním potáhnutí. Pokud si vzpomínáte na první potáhnutí z klasické cigarety, tak si možná vybavíte i několika minutové kašlání. S elektronickou cigaretou by to tak dramatické být nemělo. Ale určitě je potřeba, abyste byli trpěliví, správnou techniku vapování si musíte osvojit a nějakou chvilku to určitě potrvá, než si elektronickou cigaretu vychutnáte na maximum. 

2.      Zapomeňte na přehnané potahování a přílišné vdechování 

Jednou ze základních chyb vapování je přehnané potahování a přílišné vdechování páry, která vychází z elektronické cigarety. Zapomeňte na rychlé šlukování klasických cigaret. Správná technika vapování spočívá v lehkém potahování po delší dobu. Nespěchejte a páru si nejprve vychutnejte v ústech a teprve poté ji vtáhněte do plic. 

3.       Pozor si dejte na pauzy a počet opakování 

Aby se chuť e-liquidu rozvinula a zároveň se stihla vytvořit hustá pára, je potřeba nechat elektronickou cigaretu přibližně 20 sekund odpočinout. V případě, že by tomu tak nebylo, hrozí předávkování nikotinem a s ním i případná nepříjemná bolest hlavy.

Je tedy důležité zhruba 1 až 5 sekund jemně potahovat a následně nechat elektronickou cigaretu přibližně 20 sekund odpočinout. Tento postup je vhodné aplikovat maximálně 20krát a potom nechat elektronickou cigaretu přibližně na půl hodiny až hodinu odpočinout. 

4.      Hlídejte si správný sklon elektronické cigarety

Mezi jednu z nečastějších chyb při vapování patří špatný sklon elektronické cigarety. Elektronickou cigaretu je nejlepší nasměrovat mírně dolů, ideálně v úhlu 45 stupňů. E-liquid se musí nějakým způsobem dostat ke žhavicí hlavě a gravitace mu může být skvělým pomocníkem. Najít správnou polohu může chvilku trvat, ale pro lepší požitek z vapovaní, to určitě stojí za to.

Jestliže se budete držet výše zmíněných rad, elektronickou cigaretu si vychutnáte na maximum a zároveň si ušetříte nepříjemnou bolest hlavy či předávkování nikotinem.

Tento článek napsal Mauricio Pavlík

V minulosti jsem vlastnil trafiky a eshop ecigarko.cz, který jsem úspěšně prodal. Ale nedalo mi to spát. Stále jsem se zajímal o svět vapingu, především však o jednorázové e-cigarety. Proto jsem vytvořil nový projekt. V mých článcích se vám budu snažit předat srozumitelné informace a podělím se s vámi o zajímavosti z oblasti e-cigaret.

Používáme ověření věku Adulto