Kam vyhodit jednorázové elektronické cigarety?

Každá jednorázová elektronická cigareta je dodávána s předem nabitou baterií a naplněným liquidem a je tedy určena k použití a správnému ekologickému zlikvidování. Jednorázové elektronické cigarety stejně jako další malé elektrospotřebiče či baterie patří do červených kontejnerů, které najdete v každém městě či obci. Podívejte se, kde máte červený kontejner nejblíže.

kam-vyhodit-jednorazove-elektronicke-cigarety

Jednorázová elektronická cigareta nepatří do koše

Symbol přeškrtnuté popelnice na obalu znamená, že jednorázová e-cigareta po použití nepatří do odpadkového koše. Je to z toho důvodu, že nesprávné vyhazování do běžného odpadu, může vážně narušit životní prostředí. Baterie a malé elektronické spotřebiče mohou uvolňovat škodlivé látky, především těžké kovy, které mohou znečistit půdu či spodní a povrchové vody, což může mít negativní dopad na lidské zdraví.

 

Kam vyhodit jednorázové elektronické cigarety

Už víme, že na popelnici s běžným komunálním odpadem bychom měli zapomenout. Máme tři možnosti, kam můžeme jednorázové elektronické cigarety s čistým svědomím odnést. Tou první možností jsou vybrané elektroprodejny, jež vybírají použité baterie a malé elektrospotřebiče, často jsou to ale pouze ty, které se v prodejně prodávají. Proto si předem určitě zjistěte, zda prodejna elektrospotřebičů vybírá i jednorázové elektronické cigarety. Druhou možností je použité jednorázové e-cigarety odnést do sběrného dvora, ne každý ho má však za rohem. Třetí možností, jak ekologicky zlikvidovat jednorázové elektronické cigarety, jsou červené kontejnery, které by měly být v každém městě či obci. Červené kontejnery jsou určené pro vybité baterie a nefunkční malé elektrospotřebiče. Je to ta nejjednodušší možnost, jak s čistým svědomím použité jednorázové e-cigarety ekologicky zlikvidovat.

 

Červené kontejnery na zpětný odběr drobného elektra

Vyhledejte si nejbližší červený kontejner, který usnadňuje zpětný odběr drobného elektra: https://www.cervenekontejnery.cz/. Spolu s jednorázovou elektronickou cigaretou můžete do červených kontejnerů vyhodit baterie i akumulátory a veškeré drobné elektrozařízení z kanceláře a domácnosti (počítače a jejich příslušenství, mobilní telefony, tiskárny, ruční nářadí, elektronické hračky, kuchyňské spotřebiče, rádia, sluchátka, fotoaparáty a další drobná elektrozařízení s maximálními rozměry 51x36x40 cm). Do kontejneru naopak nepatří zářivky, autobaterie, televizory, monitory a zdravotnický materiál.

 

Zlikvidujte jednorázovou e-cigaretu s čistým svědomím a vědomím toho, že jste pro životní prostředí v rámci možností udělali maximum.

 

Tento článek napsal Mauricio Pavlík

V minulosti jsem vlastnil trafiky a eshop ecigarko.cz, který jsem úspěšně prodal. Ale nedalo mi to spát. Stále jsem se zajímal o svět vapingu, především však o jednorázové e-cigarety. Proto jsem vytvořil nový projekt. V mých článcích se vám budu snažit předat srozumitelné informace a podělím se s vámi o zajímavosti z oblasti e-cigaret.

Používáme ověření věku Adulto