Jak nejrychleji přestat kouřit

Nejméně stokrát jste si přísahali, že zapálená cigareta, kterou právě držíte v ruce, je definitivně ta poslední, ale za pár dní, nebo dokonce hodin bylo vše při starém? Nikotinové náplasti, žvýkačky, spreje či tablety. Alternativ, jak efektivně přestat kouřit a zbavit se tak závislosti na nikotinu na trhu přibývá. Otázkou však je, která z těchto možností je ta nejúčinnější? Ukazuje se, že elektronické cigarety vedou na plné čáře.

jak-rychle-prestat-kourit

Vapování jako jedna z možností, jak přestat kouřit

Ve Velké Británii v odvykacích centrech a programech využívají dokonce vapování jako oficiální alternativu při odvykání kouření. Díky elektronickým cigaretám je ve Velké Británii zhruba o 30 % méně kuřáků než dříve.

Studie ve Velké Británii

Studie Randomized Trial of E-Cigarettes versus Nicotine-Replacement Therapy, jež vznikla právě ve Velké Británii a jejíž součástí je tým 13 lékařů, psychologů a dalších specialistů včele s Peterem Hájkem se po dobu 12 měsíců zaměřila na 886 kuřáků.

Oslovení respondenti dostali na tři měsíce různé alternativy pro odvykání kouření – náplasti, spreje či žvýkačky. Další skupina oslovených kuřáků dostala sadu s elektronickou cigaretou.

Cílem studie bylo porovnat účinnost elektronických cigaret s ostatními alternativami při odvykání kouření a dosáhnout abstinence kuřáků po dobu jednoho roku. V závěru byli respondenti testováni. Ti, co se na test nedostavili nebo jej odmítli či testování předběžně ukončili, byli automaticky považováni za kuřáky. Z 886 účastníků této studie se stalo 27, 9 % abstinentů, z nichž 18 % využívalo elektronické cigarety a zbylých 9,8 % jinou metodu.

Díky elektronické cigaretě máte 2 x větší šanci na ukončení kouření

Studie ve Velké Británii netvrdí, že jsou elektronické cigarety jedinou možností, jak se odnaučit kouřit. Z výsledků studie však vyplývá, že elektronické cigarety jsou tou neúčinnější metodou, díky které máte 2 x větší šanci se odnaučit kouřit.

 

Vyberte si některou z našich jednorázových elektronických cigaret a rozlučte se s tímto zlozvykem.

 

Tento článek napsal Mauricio Pavlík

V minulosti jsem vlastnil trafiky a eshop ecigarko.cz, který jsem úspěšně prodal. Ale nedalo mi to spát. Stále jsem se zajímal o svět vapingu, především však o jednorázové e-cigarety. Proto jsem vytvořil nový projekt. V mých článcích se vám budu snažit předat srozumitelné informace a podělím se s vámi o zajímavosti z oblasti e-cigaret.

 

Používáme ověření věku Adulto