Kolik klasických cigaret nahradí jednorázová cigareta?

Jednorázová elektronická cigareta neodpovídá přímo určitému počtu klasických cigaret. Množství, které jednorázová elektronická cigareta nahradí, závisí na kapacitě baterie, objemu náplně a intenzity kouření uživatele.

Kolik klasických cigaret nahradí jednorázová cigareta?

V případě jednorázových elektronických cigaret je často udáváno množství potahů (anglicky pufs), které zařízení poskytne před vyčerpáním. Toto číslo lze použít k přibližnému porovnání s počtem cigaret. Například, pokud výrobce uvádí, že jednorázová elektronická cigareta poskytuje 400 potahů, může to teoreticky odpovídat zhruba jedné až dvěma krabičkám cigaret, v závislosti na tom, jak dlouhé a časté jsou potahy uživatele.

Je důležité poznamenat, že srovnání mezi elektronickými a tradičními cigaretami může být komplikované kvůli rozdílům v dodávání nikotinu a způsobu užívání. Elektronické cigarety mohou poskytovat nikotin efektivněji než tradiční cigarety, což znamená, že uživatelé mohou cítit menší potřebu častěji „kouřit“. Doporučujeme si přečíst článek, jak nejrychleji přestat kouřit.

Kolik cigaret obsahuje jedna jednorázová cigareta?

Přímý ekvivalent mezi jednorázovými a tradičními cigaretami se liší v závislosti na značce a modelu, ale průměrná jednorázová cigareta může nahradit přibližně 20 až 40 tradičních cigaret. Průměrná cigareta obsahuje přibližně 8–10 mg nikotinu. Do těla kuřáka se však v průměru dostane asi něco okolo 1 mg nikotinu na jednu vykouřenou cigaretu. Pokud tedy zakoupíme 20mg jednorázovou cigaretu, pak se bavíme o asi 20 cigaretách (ideální stav), nicméně potahově jsme na dvojnásobku cigaret. Lze tedy jednoduše říci, že u jednorázové elektronické cigarety, která nabízí 600 potáhnutí a 20 mg nikotinu, je to stejné jako bychom vykouřili 20 klasických cigaret. Dostaneme však do sebe o polovinu méně nikotinu. Díky tomu se mnohým kuřákům daří přestat kouřit klasické cigarety.

Tento článek napsal Mauricio Pavlík

V minulosti jsem vlastnil trafiky a eshop ecigarko.cz, který jsem úspěšně prodal. Ale nedalo mi to spát. Stále jsem se zajímal o svět vapingu, především však o jednorázové e-cigarety. Proto jsem vytvořil nový projekt. V mých článcích se vám budu snažit předat srozumitelné informace a podělím se s vámi o zajímavosti z oblasti e-cigaret.

Používáme ověření věku Adulto