Proč vás bolí hlava z vapování?

Pokud patříte mezi kuřáky elektronických cigaret, pravděpodobně jste se už setkali s bolestí hlavy, která souvisela právě s vapováním. Zatímco někteří se s bolestí hlavy setkají párkrát v životě, pro některé může být tento problém velmi obtěžující. Pokud se to týká i vás, nezoufejte, existuje několik důvodů, proč k této bolesti hlavy dochází a většina z nich se dá poměrně jednoduše řešit. V tom to článku se zaměříme na důvody, kvůli kterým vás může z vapování bolet hlava. V dalším článku se dozvíte, jak se bolesti hlavy z vapování a vyhnout a jak ji případně léčit.

Proč Vás bolí hlava z vapování

Co je to vape headache?

Vape headache (česky „vape bolest hlavy“) je stav, kdy se bolest hlavy objeví během vapovanání nebo těsně po něm. Bolest hlavy může být velmi silná a bolestivá, trvat může chvilku nebo i delší dobu. Existuje několik faktorů, které mohou přispět ke vzniku tohoto stavu.

Nedostatečná hydratace

Jeden z nejčastějších důvodů, proč vape headache vzniká, je dehydratace. Elektronické cigarety mohou dehydratovat tělo rychleji než klasické cigarety, proto je při vapování důležité pít dostatečné množství vody. Pokud budete pít málo tekutin a zárovň vapovat, dojde k dehydrataci mozku, která může způsobit bolest hlavy.

Nadměrné množství nikotinu

Další příčinou, proč může z vapování vzniknout bolet hlavy, je nadměrné množství nikotinu v elektronické cigaretě. Pokud vapujete e-liquid s vysokým obsahem nikotinu, může to způsobit vazokonstrikci, což je se stav, při kterém se zužují cévy, jež potom snižují průtok krve do mozku. To může vést k bolesti hlavy a způsobit další nepříjemné komplikace.

Nízká kvalita e-liquidu

Dalším důvodem, proč vzniká při vapování bolest hlavy, může být nízká kvalita e-liquidu. Pokud používáte e-liquid, který není kvalitní, může obsahovat látky, jež způsobují alergické reakce nebo záněty v těle. To může vést k bolesti hlavy a jiným nepříjemným pocitům. V našem e-shopu nabízíme jedny z nejkvalitnějších e-liquidů na trhu.

Vyčerpání

Elektronické cigarety mohou být návykové a mnoho lidí kvůli tomu může vapovat delší dobu. To může způsobit vyčerpání a další nepříjemné příznaky, včetně bolesti hlavy.

Jak řešit bolest hlavy z vapování

Existuje několik možností, jak bolest hlavy, která souvisí s vapováním, vyřešit. První možností, jež vychází z tohoto článku, je určit a eliminovat příčinu této bolesti. Stěžejní je nákup kvalitních e-liquidů a hydratace těla. Pokud si nevíte rady, co u vás může být příčinou bolesti hlavy, doporučujeme přečíst článek jak léčit bolest hlavy z vapování a jak se jí případně úplně vyhnout.

 

Tento článek napsal Mauricio Pavlík

V minulosti jsem vlastnil trafiky a eshop ecigarko.cz, který jsem úspěšně prodal. Ale nedalo mi to spát. Stále jsem se zajímal o svět vapingu, především však o jednorázové e-cigarety. Proto jsem vytvořil nový projekt. V mých článcích se vám budu snažit předat srozumitelné informace a podělím se s vámi o zajímavosti z oblasti e-cigaret.

Používáme ověření věku Adulto