Jaký je postup míchání e-liquidu a co je k tomu potřeba?

V minulém článku jsme se podívali na to, jak namíchat vlastní e-liquid, především proč bychom měli zvážit míchání vlastního e-liquidu a jaké jsou jeho hlavní složky. V tomto článku se dočtete,co je potřeba mít k míchání vlastního e-liquidu a jaký je postup míchání vlastního e-liquidu.

 Jaký je postup míchání e-liquidu a co je potřeba?

Co je potřeba k míchání vlastního e-liquidu?

Abychom mohli úspěšně namíchat vlastní e-liquid, je důležité mít potřebné vybavení. Zde je seznam základního vybavení, které budete potřebovat:

  • skleněné lahvičky – nejlepší volba pro skladování e-liquidu, doporučujeme objem 10–30ml.
  • pipety – vhodné k odměřování menšího objemu,
  • stříkačky – vhodné k odměřování většího objemu.
  • kuchyňskou váhu – vhodné k odměřování gramů.

Postup při míchání vlastního e-liquidu

  1. Kalkulace poměru složek: na začátku určete požadovaný poměr PG a VG ve vašem e-liquidu. Zvažte své preference ohledně konzistence, množství páry a intenzity chuti. Doporučuje se začít s poměrem 50:50 a dále upravovat podle svých preferencí. Blíže, o tom píšeme v článku, jaký poměr PG a VG zvolit.
  2. Výběr aromat: vyberte aromata, která chcete ve svém e-liquidu použít. Můžete se inspirovat recepty dostupnými online nebo experimentovat s vlastními kombinacemi. Začněte s nižšími dávkami aromat a postupně přidávejte podle své chuti.
  3. Odměřování složek: odměřte pomocí pipet, stříkaček či měřících vah požadované množství báze, aromat a případně nikotinového boosteru. Buďte přesní a dodržujte doporučené dávkování výrobců.
  4. Smíchání složek: přidejte odměřenou bázi do skleněné lahvičky a poté také aromata. Dobře zavřete lahvičku a důkladně protřepejte, aby se všechny složky spojily. Pokud používáte nikotinový booster, přidejte ho do směsi a znovu protřepejte.
  5. Zrání e-liquidu: Nechte směs zrát. Zrání umožní složkám sladit se a vytvořit harmonickou chuť. Doporučuje se nechat e-liquid zrát alespoň několik dní až týdnů. Během tohoto období pravidelně protřepávejte lahvičku, aby se složky dobře promíchaly.
  6. Testování a úpravy: po zrání e-liquidu jej vyzkoušejte. Pokud nejste s výslednou chutí spokojeni, můžete provést úpravy. Přidávejte další aroma, upravujte poměr PG a VG nebo přidávejte sladidla, dokud nedosáhnete požadované chuti.

Všechny základní složky báze a příchutě, aromata a boostery máme skladem a můžete si je zakoupit u nás v e-shopu. Nyní mi nezbývá než vám popřát úspěšné míchání vašeho vlastního e-liquidu.

Tento článek napsal Mauricio Pavlík

V minulosti jsem vlastnil trafiky a eshop ecigarko.cz, který jsem úspěšně prodal. Ale nedalo mi to spát. Stále jsem se zajímal o svět vapingu, především však o jednorázové e-cigarety. Proto jsem vytvořil nový projekt. V mých článcích se vám budu snažit předat srozumitelné informace a podělím se s vámi o zajímavosti z oblasti e-cigaret.

Používáme ověření věku Adulto