Jak namíchat vlastní e-liquid?

Čím dál populárnější se stává kouření elektronických cigaret a vaporizérů. Pokud jste začátečník, který se právě seznámil s touto zdravější alternativou tradičního kouření, přečtěte si první náš článek, jak nejrychleji přestat kouřit. Nebo jste zkušený uživatel, který už se setkal s termínem e-liquid? V tomto článku vám vysvětlíme, proč byste měli zvážit míchání vlastního e-liquidu. A jaké jsou hlavní složky e-liquidu.

 Jak namíchat vlastní e-liquid

Proč byste si měli namíchat vlastní e-liquid?

Míchání vlastního e-liquidu má oproti koupi hotových předplněných lahviček několik výhod. Zaprvé, umožňuje vám vytvořit si přesně tu chuť, kterou máte rádi. Můžete si smíchat různé arómy a dosáhnout tak unikátního zážitku, který odpovídá vašim preferencím. Dalším důvodem je, že míchání vlastního e-liquidu vám dává větší kontrolu nad silou nikotinu. Můžete si přesně určit, kolik nikotinu chcete ve svém e-liquidu a postupně přizpůsobovat sílu podle svých potřeb. Navíc, míchání e-liquidu může být zábavným a kreativním procesem, který vám umožňuje experimentovat s různými kombinacemi chutí a vytvářet vlastní unikátní recepty.

Základní složky pro míchání e-liquidu

Před tím, než začnete s mícháním vlastního e-liquidu, je důležité znát základní složky, které budete potřebovat. Zde jsou ty hlavní složky:

Báze

Báze je základní složkou e-liquidu. Jedná se o kombinaci propylenglykolu (PG) a glycerinu (VG). Jednoduše řečeno PG je tenčí a lépe přenáší chuť, zatímco VG je hustší a zajišťuje tvorbu páry. Podrobněji se rozdílům věnujeme v článku Jaký je rozdíl mezi PG a VG. Poměr PG a VG ve vašem e-liquidu ovlivňuje konzistenci, chuť a množství vyprodukované páry. Jaký poměr PG a VG zvolit?

Aroma

Aroma přidává do e-liquidu příjemnou vůni a chuť. Existuje široká škála dostupných aróm, které se liší od ovocných až po sladké, tabákové nebo mentolové. Můžete si vybrat jednotlivá aromata nebo experimentovat s předem namíchanými směsmi.

Nikotinový booster

Pokud si přejete mít ve svém e-liquidu obsah nikotinu, budete potřebovat nikotinový booster. Jedná se o vysoce koncentrovanou tekutinu obsahující nikotin. Přidáním nikotinového boosteru můžete přesně nastavit požadovanou sílu nikotinu ve vašem e-liquidu.

Aditiva a sladidla

Volitelně můžete přidat aditiva a sladidla, která obohatí chuť vašeho e-liquidu. Aditiva mohou zahrnovat látky, které zlepšují texturu, hladkost páry nebo dodávají dodatečné aroma. Sladidla slouží k zeslazení e-liquidu a mohou zahrnovat přírodní sladidla, umělá sladidla nebo kombinace obojího.

Pokud už máte všechny základní složky a nevíte si rady, jak postupovat, pokračujte článkem, jaký je postup míchání e-liquidu a co je potřeba.

Tento článek napsal Mauricio Pavlík

V minulosti jsem vlastnil trafiky a eshop ecigarko.cz, který jsem úspěšně prodal. Ale nedalo mi to spát. Stále jsem se zajímal o svět vapingu, především však o jednorázové e-cigarety. Proto jsem vytvořil nový projekt. V mých článcích se vám budu snažit předat srozumitelné informace a podělím se s vámi o zajímavosti z oblasti e-cigaret.

Používáme ověření věku Adulto