Jaký poměr PG a VG zvolit?

Prostor pro to, co zkratky VG a PG znamenají a jaké mají vlastnosti, jsme dali v minulém článku, proto jen velmi stručné vysvětlení na úvod. PG (propylenglykol) a VG (vegetable glycerin) jsou látky, které jsou součástí každé náplně jednorázových elektronických cigaret. Jedná se o látky, které se běžně používají v kosmetickém, farmaceutickém a potravinářském průmyslu. A hrají velmi důležitou roli i v jednorázových elektronických cigaretách, ovlivňují totiž jejich chuť a hustotu dýmu, který po potáhnutí člověk vydechne. 

 jak-zvolit-pomer-pg-vg

Poměr PG a VG

Vzájemným mícháním složek PG a VG v různém poměru vznikají e-liquidy, které mají různou hustotu a tím i odlišný charakter a výslednou chuť.

Větší zastoupení složky PG má za následek, že náplň bude řidší s výraznějším hitem a bude mít intenzivnější výslednou chuť
Naopak větší zastoupení složky VG má za následek, že náplň bude hustší, tím pádem i dým bude výraznější, naopak výsledná chuť bude slabší.

Označení e-liquidu např. 80/20 tedy znamená, že v e-liquidu jsou tyto složky zastoupeny v poměru 80 % PG a 20 % VG.

U jednorázových elektronických cigaret se stačí podívat na krabičku případně na příbalový leták a hned víte, jaký poměr PG a VG v e-liquidu najdete. Nejčastěji se setkáte s poměrem 50/50, existují však i další varianty, kdy se poměr naklání na jednu či druhou stranu. Všichni výrobci jednorázových cigaret v dnešní době mixují poměr PG a VG tak, aby výsledný e-liquid měl ty nejlepší vlastnosti. 

Poměr 70 PG a 30 VG

Poměr 70 PG a 30 VG je velmi oblíbený poměr, který zajistí intenzivní a věrnou chuť každé z nabízených náplní i pořádný hit. Je ideální volbou pro ty, kteří chtějí tak trochu z obou světů vapingu. Vychutnejte si intenzivní chuťový prožitek z vapování s příchutěmi Dekang

Poměr 50 PG a 50 VG

Ideální poměr je 50 PG a 50 VG s vyváženým poměrem páry a intenzity chuti e-liquidu. Vyberte si originální příchuť britského liquidu IVG SALT nebo Juice Sauz SALT

Poměr 30 PG a 70 VG

Naopak poměr 30 PG a 70 VG je poměr s relativně intenzivním podáním chuti a vyšší produkcí páry, která je vhodná pro vape triky a kroužky z kouře. 

Poměr 20 PG a 80 VG

Ještě silnější poměr je 20 PG a 80 VG, který má ještě nižší podání chuti, ale vysokou produkci husté páry, kterou lze využít pro vape triky a kroužky z kouře na úkor chuti. 

Poměr 0 PG a 100 VG

Poměr s 0 PG, ale naopak s 100 VG je nejideálnějším poměr na vape triky, nabízí maximum páry, ale minimum chuti. 

 

Tento článek napsal Mauricio Pavlík

V minulosti jsem vlastnil trafiky a eshop ecigarko.cz, který jsem úspěšně prodal. Ale nedalo mi to spát. Stále jsem se zajímal o svět vapingu, především však o jednorázové e-cigarety. Proto jsem vytvořil nový projekt. V mých článcích se vám budu snažit předat srozumitelné informace a podělím se s vámi o zajímavosti z oblasti e-cigaret.

Používáme ověření věku Adulto