Jak začít s vapováním?

Vapování se v poslední době stává velmi populární alternativou kouření tabáku. Co to ale vapování vlastně je? Jedná se o inhalaci páry, která je vytvořena elektronickou cigaretou nebo jiným zařízením. Historie e-cigaret sahá až do minulého století, ale jejich obliba vzrostla v posledních deseti letech. Přechod na elektronické cigarety může být prvním krokem k zdravějšímu životnímu stylu a k redukci nikotinové závislosti.

Jak začít s vapováním?

Jak si vybrat správnou e-cigaretu

Výběr správné e-cigarety je klíčový. Špatný výběr může znamenat, že si zakoupíte zařízení, které je pro vás příliš komplikované a rychle vás odradí od dalšího používání. Pro začátečníky je obvykle lepší začít s jednodušším zařízením a postupně přejít na pokročilejší modely.

Začínáme s jednorázovými e-cigaretami

Jednorázové e-cigarety jsou skvělým způsobem, jak se seznámit s vapováním. Jsou srovnatelně cenově dostupné jako balení cigaret a nevyžadují žádné nastavení. Tyto e-cigarety vám umožní okusit zážitek z vapování bez zbytečných komplikací. S jednorázovkami můžete zkusit různé příchutě a síly nikotinu, abyste našli to, co vám nejvíce vyhovuje.

Dalším krokem jsou POD systémy

Pokud se rozhodnete, že vapování je pro vás to pravé, můžete zkusit pokročilejší zařízení, kterými jsou POD systémy. Tyto e-cigarety jsou velmi jednoduché na údržbu a mají obvykle kapacitu 2 ml e-liquidu, což stačí na celý den. Není potřeba nic nastavovat. Po vyčerpání liquidu pouze jednoduše vyměníte cartridge. Dobíjení je za pomoci USB-C velice rychlé.

Pen style e-cigarety

E-cigarety typu pen style jsou další možností, která je díky jejich jednoduchému ovládání a dostatečnému výkonu vhodná i pro začátečníky. Tyto e-cigarety jsou často vybaveny jednoduchým plnícím systémem, což usnadňuje začátek. Po opotřebení žhavící hlavy ji jednoduše vyměníte, což může být náročnější než u POD systémů.

Výběr e-liquidu je stejně důležitý

Na trhu je mnoho druhů e-liquidů, které se liší chutí, silou nikotinu a poměrem PG a VG. Tyto složky ovlivňují chuť i množství vytvořené páry. Začínat můžete s liquidem v poměru 50:50, který je vyvážený, jak v chuti, tak ve vytváření páry. Za zmínku stojí i hotové liquidy Shake & Vape.

Míchání vlastních liquidů

Pro zkušenější vapery je další možností i míchání vlastních liquidů. To umožňuje vytvořit unikátní příchuť, kterou jinde nenajdete. Navíc je to i cenově výhodnější. Jak si můžete namíchat vlastní liquid, popisujeme u nás na blogu.

Správný výběr e-cigarety a e-liquidu je klíčový pro úspěšný přechod od kouření k vapování. Začněte jednoduše a postupně vyzkoušejte různé možnosti, aby byl váš zážitek z vapování co nejpříjemnější. Mějte vždy na paměti, že elektronické cigarety a náplně jsou určeny výhradně osobám starším 18 let.

Mauricio Pavlík

V minulosti jsem vlastnil trafiky a eshop ecigarko.cz, který jsem úspěšně prodal. Ale nedalo mi to spát. Stále jsem se zajímal o svět vapingu, především však o jednorázové e-cigarety. Proto jsem vytvořil nový projekt. V mých článcích se vám budu snažit předat srozumitelné informace a podělím se s vámi o zajímavosti z oblasti e-cigaret.

Používáme ověření věku Adulto